Tidningen

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’ModellhästNytt’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
tidning

ModellHästNytt, eller “MHN”, kommer ut fyra gånger om året. Prenumeration på tidningen ingår i medlemsavgiften.

I tidningen finns modellhästrellaterade artiklar, information om nya modeller som getts ut, vad som händer i föreningen (fotoshower och liveshower), annonser om modeller till salu, med mycket mera.

Redaktionen tar tacksamt mot artiklar, bilder, material och annonser från medlemmar som icke medlemmar. Kontakta oss för mer information, redaktion@modellhastar.se

Vi ansvarar inte för insänt material och har rätt att neka att publicera en artikel mm.  Den enda redigering av artiklar som vi gör är att vi rättstavar dem. Skulle vi tycka att en artikel behövs ändras på av någon anledningen (den är för lång, eller delar kanske måste skrivas om för att bli mer lättförståliga) så kommer vi alltid att be författaren att göra det.

Insänt material till ModellHäst Nytt kan komma att i enlighet med upphovsrättslagen publiceras på SMHFs hemsida. Från och med 2011 har du som upphovsrättsman av det inskickade materialet rätt att säga nej till att ditt material ska publiceras på webben. Meddela redaktionen i samband med ditt inskickade material om du önskar restriktioner för ditt materials publicering!

De som skickar in material har alltid rätt att se det innan tryck, om de specifikt ber om det.

Hur skickar man in material?

Texten kan antingen vara ett mail eller i ett textdokument. Vill du ha med bilder, skicka dem separat. Lägg inte in dem i ett textdokument,  utan ange tydligt vilken bild (med bildnamnet, ex bild1.jpg)  som ska ligga i texten istället.

Bilder
De bilder som du skickar in måste vara högupplösta. Vi ser hellre att de är förstora än om du skickar en liten bild från webben. Då finns det risk för att den inte kommer att se bra ut i tidningen. Foton bör vara tagna mot en ljus bakgrund. Scannade teckningar bör vara gjorda i svart tusch, då blyerts inte räcker till. Tidningen trycks till största delen i svartvitt.

Kan jag skicka in en annons jag har gjort själv?

Ja det kan du. Den ska vara i A5 storlek och anpassad för tryck. Den kan vara i antingen .tiff, jpg/jpeg , .eps eller pdf format. Fråga redaktionen för mer information.

Deadline och utgivningsdatum

Med deadline menas att det är absolut sista dagen som man kan skicka in material till kommande nummer. Det tar cirka en månad för oss i redaktionen att sammanställa allt som kommit in, göra rättstavning och sedan lägga allt på plats.  Om material kommer in efter deadline finns det en risk att det inte kommer med i kommande nummer.

Vi i redaktionen har som mål att alla ska få sin tidning vid angivet datum, men den kan i bland bli någon/några dagar försenad pga sjukdom, posten eller andra orsaker. Har du en show eller liknande som har sista anmälning tätt inpå utgivningsdag rekommenderar vi att du planerar att skicka in inbjudan till ett nummer tidigare. (ex. om showen har sista anmälningsdag den 20/6 så kanske du i stället ska skicka in inbjudan till nummer 1 istället)

   Nummer    Deadline  Beräknad utgivningsdag
1 8/2 15/3
2 8/5 15/6
3 8/8 15/9
4 8/11 15/12

Min tidning har inte kommit?

Har din tidning inte kommit efter 5 dagar från beräknad utgivningsdag, kontakta redaktionen.
[/av_textblock]

[/av_one_full]