Novisvårshowen

[av_one_full first av_uid=’av-5e5xrc’]

[av_heading heading=’SMHF’s Novisvårshow’ tag=’h2′ link_apply=” link=” link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-1x19js’ admin_preview_bg=”]
Novisvårshowen arrangeras i mars varje år. I samband med SMHFs årsmöte så brukar SMHF att hålla en show enbart för noviser som är medlemmar i SMHF. På Novisvårshowen får endast novis-klassade modeller visas.

Novis-klassade modeller inkluderar:

  • OF i plast. Hit räknas även restaurerade OF´s, ”paint your own test runs” och factory customs.
  • Massproducerade OF av alla material. Som massproducerat definierar vi allt som är utgivet i utgåvor över 250 exemplar. Till massproducerade räknas exempelvis (men inte uteslutande) North Light, Border Fine Art, Hagen Renaker, Beswick.
  • Plast och massproducerat omgjort av novisen.

Fråga arrangören i god tid om du är osäker på om din modell får vara med!

Vanligtvis får du som utställare max ställa ut 20 modeller, +5 fantasy. Fantasy har sitt eget championat på showen. Det går även utmärkt att skicka hästar till denna show. Kontakta arrangören i god tid.

I anmälan anger du hästens namn, ras, kön, om den är ett föl eller vuxen samt vad det är för slags modell och om den är omgjord eller i OF. Är du osäker så fråga arrangören. Modellerna ska vara lappade med startnummer som du kommer att få efter att anmälan kommit in.

Lokalen öppnar tidigt på morgonen och ger ofta utställarna ungefär en timme på sig innan klasstart, tänk på att komma i god tid! Arrangören bjuder oftast på lättare fika/kaffe/dricka under dagen, men ta gärna med dig något tilltugg.

Vanligtvis hålls årsmötet på morgonen, vilket är frivilligt att delta på (men uppmuntras!), utställningen börjar cirka en halvtimme efter att årsmötet har avslutats. Årsmötet kan variera i tid, men brukar ta ungefär 1-2 timmar, viktigt att komma ihåg är att deltagare inte väntas in till utställningen, utan utställningen börjar efter mötet även om du inte skulle vara i lokalen!

Anmälningsavgiften för Novisvårshowen är 150kr och många fina priser delas ut!
I inbjudan står ett sista anmälningsdatum, var noga med att anmäla innan det; SMHF inte tar emot efteranmälningar!
Anmälan samt frågor skickas till arrangören, i inbjudan hittar du kontaktinformationen.

Det viktigaste av allt; ha kul!
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *