Föräldrainformation

Hej förälder!
Du kanske undrar vad den här hobbyn går ut på och vill veta mer?

Att samla modeller är en rolig hobby som kan utövas i alla åldrar, både av barn och vuxna. I föreningen finns det föräldrar som samlar med sina barn, det är roligt för båda parter att kunna dela ett gemensamt intresse.

Vad kan denna hobby ge ditt barn?
Först och främst gemenskap samt ökad hästkunskap, men även möjlighet att utveckla det engelska språket. En del av informationen som finns tillgänglig både gällande riktiga hästar och också modellhästar är på engelska. Många fackuttryck är på engelska beroende på hobbyns ursprung och stora utspridning i USA, Tyskland och England. Man tränar sig också på att söka information, om t.ex. olika raser, stamtavlor eller annan information rörande hästar och modeller.

Det finns även en konstnärlig sida av hobbyn. Att vara modellhästkonstnär innebär att man målar och skulpterar om modellerna så naturtroget man kan. Det är också möjligt att göra utrustning till modellerna. Vi har flera mycket duktiga modellhästkonstnärer i föreningen.

Rekommendation
Vi rekommenderar dig som förälder att tillsammans med ditt barn titta igenom vår hemsida och även andra modellhästsidor som vi länkat till.  På vår hemsida hittar du information om föreningen och hobbyn.

Medlem
För information om medlemskap titta under rubrik Bli medlem.

Kontakt
Var inte rädd för att höra av er till oss om du eller ditt barn har frågor! Vi kan även hänvisa till återförsäljare av modellhästar som är trevliga och seriösa om ni önskar hjälp med detta. Kontakta gärna någon i styrelsen eller andra medlemmar i föreningen så du kan lära känna oss bättre. Våra mailadresser hittar du under rubriken Styrelse och Arbetsgrupper.

Vi i föreningen vill gärna lära känna både dig och ditt barn och hoppas att ni kommer att trivas i hobbyn!
/Svenska modellhästföreningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *