Om Föreningen

Om Svenska Modellhästföreningen

Svenska Modellhästföreningen är en ideell förening med medlemmar utspridda över hela Sverige samt några i andra europeiska länder. Föreningens syfte är att sprida kunskap om modellhästar i Sverige, ordna utställningar för modellhästar samt att ge tips, råd och utbildning åt de som är intresserade av hobbyn. Föreningen anordnar varje år minst en stor riksutställning och ger ut tidningen ModellhästNytt. På föreningens årsmöte väljer medlemmarna en styrelse som driver föreningen utifrån dess syften och utifrån vad som står nedtecknat i föreningens stadgar.

Så klart måste man inte vara medlem i Svenska Modellhästföreningen för att samla på modellhästar, dock så kan det underlätta i ett aktivt samlande, speciellt för noviser, att få kunna träffa likasinnade och bolla idéer med andra som, möjligtvis, har mer erfarenhet än sig själv. Det är alltid kul att kunna visa vad man gjort för andra som uppskattar det man gör.

Det är inte heller någon åldersgräns i föreningen, varken minimum eller maximum, vi välkomnar både tjejer och killar, män och kvinnor, i alla åldrar in i föreningen med öppna armar!