Välkommen till SMHF´s Öppna Riksutställningden 21-22 Oktober 2017 i Alby på Öland

Sista anmälningsdag: 1 Oktober

Efteranmälning tas EJ emot.

Arrangör: Jennie Waltersson (anmälan till Sophie Nordström)

Lokal: Albylen i Alby

 

Övernattning

Lokalen ligger lite avsides, men det går att sova över hos arrangören eller i lokalen. Arrangören bor på en gård med djur så är man allergisk, kontakta Jennie för alternativ. Observera att pälsdjur inte är tillåtet att ta med till lokalen.

Resa

Hämtning från Mörbylånga eller Färjestaden (Öland) går att ordna.

Kvalade modeller

Utställningen är öppen för modeller som kvalat under 2016 och 2017 på live- och fotoshower runt om i Sverige. Din modell har kvalat om du fått ett kvalkort med dessa årtal på. Kvalkort MÅSTE medtagas för uppvisande vid incheckningen. Förlorat kvalkort ersätts ej och modellen anses okvalad under dessa omständigheter.

Antal modeller

Du får ställa ut 40 modeller, varav 5 får vara okvalade. Noviser är välkomna även till öppna riks, men samma regler gäller dom som övriga för att visa där, förutom att 10 modeller får vara okvalade av de 40 istället för 5. Utställaren måste själv äga modellen.
Gästutställare är undantagna kvalning men får endast visa 20 modeller. Gästutställare är utställare boende utanför Sverige och som ej är medlem i Svenska Modellhästföreningen.

Gällande championat

1) Föl
2) Arabiska Fullblod
3) Kallblod (kan delas i brittiska* och övriga)
4) Ponnyer (kan delas i brittiska * och övriga)
5) Rid- och Vagnshästar (Européeiska, Amerikanska, Asiatiska/Ocean/Afrikanska)
6) Sporthästar
7) Stockhorses
8) Vildhästar och Korsningar
9) Övriga Hästdjur

*=brittiska öarna, d.v.s inklusive Irland

Identifikation

Modellerna måste vara märkta under showen med hästens nummer som du får av arrangören. Vi ser helst att modellerna är märkta redan när du kommer till showen för att spara tid. Vid problem med detta, kontakta arrangören, som även kan ge tips på hur du går tillväga för att märka dina hästar.
Vid mindre antal modeller så kan märkningen ske vid ankomst till lokalen. Kom gärna i god tid så du hinner göra detta i lugn och ro. Det kommer finnas lappar att köpa för detta ändamål.

Incheckning

Lokalen kommer öppna senast klockan 07.00 på Lördag morgon. Vi ser gärna att man kommer så tidigt som möligt så man hinner packa upp, eventuellt märka sina modeller mm i god tid. Dessutom ska incheckning av modellerna ske mellan 07.00-08.30. Är inte modellerna incheckade då, så kan man nekas att ställa ut.
Utställningen kommer starta vid 09.00.

Förtäring

Lunch och fika kommer att ordnas av arrangören. Det är en bit till närmaste matställe så det  rekommenderas att man tar med något ätbart själv om man behöver ytterligare att äta under dagen. Har du någon allergi – säg till!

Avgift

Avgiften för öppna riks är 350:- för veteran och 100:- för novis. Avgiften ska vara insatt på föreningens konto senast den 1 Oktober. Plusgiro 63 66 86-8 (Svenska Modellhästföreningen)
Utställare som bor utanför Sverige kan betala på plats. Anmälan/inbetalning är bindande och återfås endast mot läkarintyg.

OBS! Anmäler man till öppna, performance och fantasy får man paketpris om 550:-.

Skicka modeller

Det går utmärkt att skicka modeller. Performence endast om någon annan utställare tar på sig ansvaret.

Anmälan

Ange följande vid anmälan; namn, åldersgrupp (vuxen eller föl), kön, ras, modell samt om den är omgjord – hur och av vem.
Anmälan ska vara skriftlig via mail eller vanlig post. Anmälan ska ske via en särskild blankett som finns på Svenska Modellhästöreningens hemsida. Kontakta gärna Riksgruppen om du hellre vill ha blanketten hemskickad, men tänk på att göra det i tid innan sista anmälningsdatum.

OBS! Anmälan ska skickas till Sophie N

Kvalkortsinformation

Har du köpt en modell där kvalkort medföljer, så är det tillåtet att döpa om den. Ras och kön måste dock stämma överens med kvalkortet. Ägarnamn får självklart ändras.

Ekonomiskt ansvar

Svenska Modellhästföreningen tar EJ ekonomiskt ansvar för modeller som vistas i lokalen under rikshelgen. Det gäller SAMTLIGA modeller.

Donationer
Vi tar mycket tacksamt emot donationer. Stort som smått – ALLT är välkommet!

Sista minuten-ändringar
Om något måste ändras efter att Modellhäst Nytt utkommit, så annonseras det på föreningens hemsida alternativt i SMHFs medlemsgrupp på Facebook. De som anmält kommer få informationen automatiskt.

Övrig information

Anmäler man en modell med en för rasen ovanlig färg eller en för modellen ovanlig ras, så är det en stor fördel om man tar med lite dokumentation som gör det lättare för domarna att bedöma din häst. Tänk på att hålla den kortfattad. Domarna har inte hur mycket tid per häst som helst.

Riksreglementet säger att det krävs minst 4 fysiska (skicka räcker inte) utställare för att Riks ska bli av. Är det färre så kommer Riks att ställas in. Detsamma gäller Novisriks, Performence Riks samt Fantasyriks. Ställs riks in så kontaktas de som eventuellt anmält och anmälningsavgiften kommer att återbetalas.
Så länge öppna riks hålls, spelar inte deltagarantalet någon roll vad gäller novisriks och fantasyriks. Däremot krävs det minst 4 deltagare för att perforemnceriks ska hållas.
Vi rekommenderar att man har läst igenom riksreglementet. Det finns på föreningens hemsida under ”Riksutställningarna/nedladdningsbara filer & bilder”. Kontakta arrangörerna om du undrar över något

Kontakt/arrangör:

Jennie Waltersson
e-mail: busig_jennie@hotmail.com

Anmälan skickas till:

Sophie N
e-mail: similitude86@yahoo.se