Välkommen till SMHF:s Öppna Riksutställning i Halmstad lördagen den 27 oktober 2018

Sista anmälningsdag: 5 oktober (efteranmälning tas EJ emot)

Arrangör: Camilla Jönsson och Tina Melin

Lokal: Studiefrämjandet i Halmstad (Söndrumsvägen 31)

Starttid: senast 10.00 (incheckning 07.00 – 09.00)

Anmälan
Anmälan sker via en särskild blankett som finns på Svenska Modellhästföreningens hemsida. Den ska skickas till Tina Melin (unik_lover@hotmail.com) via mejl eller som utskrift med vanlig post. Kontakta arrangören om du vill ha en utskrift av blanketten hemskickad, men tänk på att göra det i god tid innan sista anmälningsdatum.

Kvalade modeller
Utställningen är öppen för modeller som kvalat under 2017 och 2018 på live- och fotoshower runt om i Sverige. Din modell har kvalat om du fått ett kvalkort med dessa årtal på. Kvalkort MÅSTE medtas för uppvisande vid incheckningen. Förlorat kvalkort ersätts ej och modellen anses okvalad under dessa omständigheter.

Kvalkortsinformation
Har du köpt en modell där kvalkort medföljer så är det tillåtet att döpa om modellen. Ras och kön måste dock stämma överens med kvalkortet. Ägarnamn får självklart ändras.

Antal modeller
Du får ställa ut max 40 modeller, varav max 5 får vara okvalade för veteran och max 10 okvalade för novis. Utställaren måste själv äga modellen.
Gästutställare är undantagna kvalning, men får visa max 20 modeller. Gästutställare är utställare boende utanför Sverige och som ej är medlem i Svenska Modellhästföreningen.
OBS! Du får i år ha med 5 stycken kvalade fantasymodeller + 5 stycken kvalade övriga hästdjur utöver maxantalet på 40 modeller.

Avgift
Avgiften för veteran i Öppna Riks är 350 kronor.

Avgiften för novis i Öppna Riks är 150 kronor, om du enbart anmäler novisklassade modeller. Som novisklassad modell räknas OF (Original Finish)-modeller i plast av alla märken, massproducerade OF-modeller i porslin och resin, samt modeller omgjorda av novisen (dvs. ägaren) själv. Som massproducerat räknas generellt utgåvor över 250 exemplar. Egenomgjorda modeller är begränsade till plast och massproducerad resin/porslin. Alltså INTE s.k Artist Resins. Vill du även anmäla modeller som faller utanför novisklassningen betalar du alltså fullpris.

Kontakta gärna arrangörerna om du är osäker på om din modell är tillåten.

Avgiften ska vara insatt på föreningens konto senast den 5 oktober (Plusgiro 63 66 86-8, Svenska Modellhästföreningen).
Utställare som bor utanför Sverige kan betala på plats. Anmälan/inbetalning är bindande och återfås endast mot läkarintyg.

OBS! Anmäler man till öppna och performance får du paketpris på 450 kronor (veteran).

Skicka modeller
I år tar vi endast emot skickade modeller via proxyshoware. Det innebär att du som utställare på förhand måste ha utsett en person närvarande på showen som är ansvarig för uppackning, incheckning, showande och nerpackning av dina modeller. Arrangörerna är inte tillgängliga som proxyshoware, däremot kan vi ta emot och skicka modeller, förutsatt att de är packade och klara. Showarrangörerna ansvarar ej för modeller som går sönder eller slarvas bort av posten, ej heller om olyckan skulle vara framme under utställningen. Om du skickar modeller, glöm ej att packa med kvalkorten! Och skicka gärna spårbart!

Incheckning
Lokalen öppnar klockan 07.00 på lördag morgon. Vi ser gärna att du kommer i god tid innan utställningen startar så att du hinner packa upp, checka in och eventuellt märka dina modeller. Incheckning av modellerna sker mellan 07.00-09.00. Är inte modellerna incheckade då kan du nekas att ställa ut. Den öppna utställningen att kommer starta då Performance Riks är klart, dock senast 10.00. Observera att Performance Riks kommer att hållas först.

Gällande championat
1) Föl
2) Arabiska Fullblod
3) Kallblod (kan delas i brittiska* och övriga)
4) Ponnyer (kan delas i brittiska * och övriga)
5) Rid- och Vagnshästar (Européeiska, Amerikanska, Asiatiska/Ocean/Afrikanska)
6) Sporthästar
7) Stockhorses
8) Vildhästar och Korsningar
9) Övriga Hästdjur
10) Fantasy

*=brittiska öarna, d.v.s inklusive Irland

I varje championat kommer det att utses en champion, en champion reserv samt en champion novis. Från dessa kommer sen BIS, BIS reserv samt BIS novis att utses.

Identifikation
Modellerna måste under showen vara märkta med ett identifikationsnummer, som du får av arrangörerna efter anmälan. Vi ser helst att modellerna är märkta redan när du kommer till showen för att spara tid. Vid problem med detta kontakta arrangörerna, som även kan ge tips på hur du går tillväga för att märka dina hästar. Det kommer finnas material för detta ändamål i lokalen.

Resa
Hämtning från Centralstationen i Halmstad kan ordnas. Det går även att nå lokalen med stadsbuss. Kontakta Camilla för mer info om tåg- och busstider.

Övernattning
Arrangörerna kan erbjuda ett begränsat antal sovplatser. Vid intresse kontakta oss så snart som möjligt. Det är först till kvarn som gäller. Hos Camilla finns det katter, så tänk på det om du är allergisk. I övrigt hänvisar vi till hotell och vandrarhem i Halmstad. Tågavgångarna mellan Halmstad och Göteborg/Malmö är mycket goda och det finns möjlighet att resa i dessa riktningar även sent på kvällen (sista avgångarna går runt 23.00).

Förtäring
Det kommer att finnas lättare förtäring, typ mackor, frukt, te/kaffe/annan dryck, godis och kakor tillgängligt i lokalen under utställningen. Lunch beställer vi gemensamt och äter i lokalen. För den som vill ta med egen lunch så finns det kylskåp och mikrovågsugn tillgängligt i lokalen, dock ej kokplattor eller ugn. Vi försöker i största mån ta hänsyn till allergier och olika kostpreferenser, ange gärna önskemål på anmälningsblanketten.

Ekonomiskt ansvar
Svenska Modellhästföreningen tar EJ ekonomiskt ansvar för modeller som vistas i lokalen under utställningen. Det gäller SAMTLIGA modeller.

Donationer
Vi tar mycket tacksamt emot donationer. Stort som smått – ALLT är välkommet!

Sista minuten-ändringar
Om något måste ändras efter att Modellhäst Nytt utkommit, så annonseras det på föreningens hemsida, alternativt i SMHFs medlemsgrupp på Facebook. De som anmält kommer få informationen automatiskt.

Övrig information
Anmäler du en modell med en för rasen ovanlig färg eller en för modellen ovanlig ras, så är det en stor fördel om du tar med en kort dokumentation som gör det lättare för domarna att bedöma din häst korrekt.

Riksreglementet säger att det krävs minst 4 fysiska utställare på plats för att Riks ska bli av. Är det färre än så kommer Riks att ställas in. Detsamma gäller Performenceriks. Ställs Riks in kontaktas de som eventuellt anmält och anmälningsavgiften kommer att återbetalas.

Vi rekommenderar att man har läst igenom riksreglementet. Det finns på föreningens hemsida under ”Riksutställningarna/nedladdningsbara filer & bilder”. Kontakta arrangörerna om du undrar över något

Kontakt/arrangör:

Camilla Jönsson
camilla_joensson@hotmail.com

Tina Melin
unik_lover@hotmail.com

Anmälningsblankett:
Anmälningsblankett-Öppna

Välkommen till SMHF:s Riksutställning för Performance i Halmstad lördagen den 27 oktober 2018

Sista anmälningsdag: 5 oktober (efteranmälning tas EJ emot)

Arrangör: Camilla Jönsson och Tina Melin

Lokal: Studiefrämjandet i Halmstad (Söndrumsvägen 31)

Starttid: 09.00

I samband med Svenska Modellhästföreningens årliga Riksutställning, så hålls ett eget Riks för performance.

Utställningen startar klockan 09.00. Då ska alla modeller vara påklädda, monterade och klara. Lokalen öppnar klockan 07.00, så kom i god tid om du har mycket att sätta ihop.

Anmälan
Anmälan sker via en särskild blankett som finns på Svenska Modellhästföreningens hemsida. Den ska skickas till Tina Melin (unik_lover@hotmail.com) via mejl eller som utskrift med vanlig post. Kontakta arrangören om du vill ha en utskrift av blanketten hemskickad, men tänk på att göra det i god tid innan sista anmälningsdatum.

Antal bidrag
Man får anmäla max 10 bidrag till Performance Riks.

Avgift
Avgiften är 150 kronor för veteran och 50 kronor för novis. Avgiften ska vara insatt på föreningens konto senast den 5 oktober (Plusgiro 63 66 86-8, Svenska Modellhästföreningen).
Utställare som bor utanför Sverige kan betala på plats. Anmälan/inbetalning är bindande och återfås endast mot läkarintyg.
OBS! Anmäler du till båda Riksshowerna blir det paketpris. Se inbjudan till Öppna Riks.

Championat och klassindelning
Det kommer att finnas klasser för alla typer av uppsättningar, så håll inte tillbaka kreativiteten utan använd din fantasi. Även modeller med fastskulpterad utrustning kan delta i performance.

Gällande championat är:
1) Engelskt
2) Körning
3) Western
4) Kostym och scenario/diorama

Bedömning
Bedömning kommer att ske genom att två domare dömer tillsammans och skriver kritik på alla deltagare.

Donationer
Vi tar mycket tacksamt emot donationer. Stort som smått – ALLT är välkommet! Gärna med anknytning till performance.

Kontakt/arrangör:

Camilla Jönsson
camilla_joensson@hotmail.com

Tina Melin
unik_lover@hotmail.com

För övrig information, se inbjudan till den Öppna Riksutställningen.


Anmälningsblankett
Anmälningsblankett-Performence