Välkommen till SMHF:s Öppna Riksutställning i Ravlunda lördagen den 24 oktober 2020

Sista anmälningsdag: 4 oktober (efteranmälning tas EJ emot)

Arrangör: Riksgruppen och Patricia Lawson

Lokal: Ravlunda skola, Ravlunda

Starttid: senast 10.00 (incheckning 07.00 – 09.00)

 

Anmälan
Anmälan sker via en särskild blankett som finns på Svenska Modellhästföreningens hemsida. Den ska skickas till Patricia Lawson (patricialawson1@hotmail.com) via mejl eller som utskrift med vanlig post. Kontakta Riksgruppen om du vill ha en utskrift av blanketten hemskickad, men tänk på att göra det i god tid innan sista anmälningsdatum.

Kvalade modeller
Utställningen är öppen för modeller som kvalat under 2019 och 2020 på live- och fotoshower runt om i Sverige. Din modell har kvalat om du fått ett kvalkort med dessa årtal på. Kvalkort MÅSTE medtas för uppvisande vid incheckningen. Förlorat kvalkort ersätts ej och modellen anses okvalad under dessa omständigheter.

Kvalkortsinformation
Har du köpt en modell där kvalkort medföljer så är det tillåtet att döpa om modellen. Ras och kön måste dock stämma överens med kvalkortet. Ägarnamn får självklart ändras.

Antal modeller
Du får ställa ut max 40 modeller, varav max 5 får vara okvalade för veteran och max 10 okvalade för novis. Utställaren måste själv äga modellen.
Gästutställare är undantagna kvalning, men får visa max 20 modeller. Gästutställare är utställare boende utanför Sverige och som ej är medlem i Svenska Modellhästföreningen.

Avgift
Avgiften för veteran i Öppna Riks är 400 kronor.

Avgiften för novis i Öppna Riks är 150 kronor, om du enbart anmäler novisklassade modeller. Som novisklassad modell räknas OF (Original Finish)-modeller i plast av alla märken, massproducerade OF-modeller i porslin och resin, samt modeller omgjorda av novisen (dvs. ägaren) själv. Som massproducerat räknas generellt utgåvor över 250 exemplar. Egenomgjorda modeller är begränsade till plast och massproducerad resin/porslin. Alltså INTE s.k Artist Resins. Vill du även anmäla modeller som faller utanför novisklassningen betalar du alltså fullpris.

Kontakta gärna arrangörerna om du är osäker på om din modell är tillåten.

Avgiften ska vara insatt på föreningens konto senast den 4 oktober (Plusgiro 63 66 86-8, Svenska Modellhästföreningen).
Utställare som bor utanför Sverige kan betala på plats. Anmälan/inbetalning är bindande och återfås endast mot läkarintyg.

OBS! Anmäler man till öppna, performance och fantasy får du paketpris på 550 kronor (veteran).

Skicka modeller
Patricia kan ta emot skickade modeller. Kontakta henne för mer information

Showarrangörerna ansvarar ej för modeller som går sönder eller slarvas bort av posten, ej heller om olyckan skulle vara framme under utställningen. Om du skickar modeller, glöm ej att packa med kvalkorten! Och skicka gärna spårbart!

Incheckning
Lokalen öppnar klockan 07.00 på lördag morgon. Vi ser gärna att du kommer i god tid innan utställningen startar så att du hinner packa upp, checka in och eventuellt märka dina modeller. Incheckning av modellerna sker mellan 07.00-09.00. Är inte modellerna incheckade då kan du nekas att ställa ut.

Gällande championat
1) Föl
2) Arabiska Fullblod
3) Kallblod (kan delas i brittiska* och övriga)
4) Ponnyer (kan delas i brittiska * och övriga)
5) Rid- och Vagnshästar (Européeiska, Amerikanska, Asiatiska/Ocean/Afrikanska)
6) Sporthästar
7) Stockhorses
8) Vildhästar och Korsningar
9) Övriga Hästdjur

*=brittiska öarna, d.v.s inklusive Irland

I varje championat kommer det att utses en champion, en champion reserv samt en champion novis. Från dessa kommer sen BIS, BIS reserv samt BIS novis att utses.

Identifikation
Modellerna måste under showen vara märkta med ett identifikationsnummer, som du får av arrangörerna efter anmälan. Vi ser helst att modellerna är märkta redan när du kommer till showen för att spara tid. Vid problem med detta kontakta arrangörerna, som även kan ge tips på hur du går tillväga för att märka dina hästar. Det kommer finnas material för detta ändamål i lokalen.

Övernattning
Deltagare som behöver övernatta ombeds att själva ordna med boende på hotell eller vandrarhem. Skjuts med bil kan ordnas. Ev. kan det finnas begränsade platser för övernattning hos arrangören.

Förtäring
Det kommer att finnas lättare förtäring, typ mackor, frukt, te/kaffe/kall dryck, godis och kakor tillgängligt i lokalen under utställningen. Lunch beställer vi gemensamt och äter i lokalen. För den som vill ta med egen lunch så finns det ett fullt utrustat kök i lokalen. Vi försöker i största mån ta hänsyn till allergier och olika kostpreferenser, ange gärna önskemål på anmälningsblanketten.

Ekonomiskt ansvar
Svenska Modellhästföreningen tar EJ ekonomiskt ansvar för modeller som vistas i lokalen under utställningen. Det gäller SAMTLIGA modeller.

Donationer
Vi tar mycket tacksamt emot donationer. Stort som smått – ALLT är välkommet!

Sista minuten-ändringar
Om något måste ändras efter att Modellhäst Nytt utkommit, så annonseras det på föreningens hemsida, alternativt i SMHFs medlemsgrupp på Facebook. De som anmält kommer få informationen automatiskt.

Övrig information
Anmäler du en modell med en för rasen ovanlig färg eller en för modellen ovanlig ras, så är det en stor fördel om du tar med en kort dokumentation som gör det lättare för domarna att bedöma din häst korrekt.

Riksreglementet säger att det krävs minst 4 fysiska utställare på plats för att Riks ska bli av. Är det färre än så kommer Riks att ställas in. Ställs Riks in kontaktas de som eventuellt anmält och anmälningsavgiften kommer att återbetalas.

Vi rekommenderar att man har läst igenom riksreglementet. Det finns på föreningens hemsida under ”Riksutställningarna/nedladdningsbara filer & bilder”. Kontakta arrangörerna om du undrar över något

Kontakt/arrangör:

Patricia Lawson (patricialawson1@hotmail.com)

Välkomna!

Anmälningsblankett-Öppna 2020