Ställa ut på fotoshow

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Fotoshower’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
fotoshow

Fotoshower arrangeras av medlemmarna. En fotoshow är en utställning där man skickar in foton på sina modeller. Det blir därför lättare och billigare att delta i en fotoshow än en liveshow.

Inbjudan
Inbjudan till fotoshower finns i medlemstidningen ModellhästNytt och på hemsidan. I inbjudan står det när utställningen ska vara och vem som är arrangör. Om showen har begränsningar som att den enbart är öppen för en viss ras, bara för noviser eller liknande så står det i inbjudan, annars brukar arrangören dela in foton i klasser beroende på inkomna foton t.ex. raser och kön. I inbjudan står det också om showen är öppen för digitala kort via e-mail eller papperskort som man skickar på posten.  När du anmäler dig till showen skriver du ner information om dina modeller(det brukar stå i inbjudan vad arrangören vill veta om modellerna) och skickar detta samt foton till arrangören samtidigt som du betalar in din anmälningsavgift.

Digitala foton
När det gäller digitala kort så är det bra om bilden inte är på för många kilobyte, däremot är det alltid bra om bilden är ganska stor (minst 600×800 pixlar i höjd och bredd) så att modellen syns ordentligt när domaren skall titta på den. Det är bra om filnamnet på fotot innehåller modellens namn, ras, kön och ägare. Sedan får man självklart bifoga dessa detaljer i mailet man skickar också.

Framkallade pappersfoton
Framkalla din modellfoton. Här är det väldigt bra om man skriver ner all information om modellen på baksidan av fotot, speciellt ägarinformationen, så att fotot kan returneras rätt. Skicka med ett frankerat och adresserat returkuvert (SASE=Self Addressed Stamped Envelope) som arrangören kan använda för att skicka tillbaka foton och showresultat.

Fotografering
För att delta i en fotoshow behöver man fotografera sina modeller. Det finns en del knep för hur man skall få bra bilder. På en fotoshow bedömer man modellhästen men hur fotot ser ut inverkar också på resultatet. Det är inte helt nödvändigt att ha ett foto med naturtrogen bakgrund men om det står mellan två modeller och den ena har realistisk miljö, så kommer den att få en fördel.
Tips
Modellen bör ta upp så stor del av bilden som möjligt så att man kan se den tydligt. Fotografering sker med fördel utomhus där ljuset ser mest realistiskt ut och inte ger blänk på modellen eller stora skuggor. Tänk på att undvika motljus och att ha en bakgrund som är skalenlig eller mer jämn som i exempel nummer två.

Vill man anstränga sig lite mer så kan man sätta upp en “scen”. Försök att få en bild som ser så trovärdig ut som möjligt. Modellen kan till exempel ställas upp på sand med ett fält i bakgrunden och kanske kan du tillverka ett litet staket så att det ser ut som om modellen är i en hage? Ett annat alternativ är att ha ett foto som bakgrund för att få bakgrunden i rätt proportioner. Tänk på att undvika rekvisita som inte är skalenlig

Anmälan
När du anmäler dig till showen skriver du ner information om dina modeller(det brukar stå i inbjudan vad arrangören vill veta om modellerna) och skickar detta samt foton till arrangören samtidigt som du betalar in din anmälningsavgift.
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *