Ställa ut på liveshow

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Liveshower’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
2Liveshower anordnas både av föreningen(RIKS samt Novisvårshowen) och av medlemmarna. De flesta som har deltagit på en liveshow tycker att det är en av de roligaste sakerna med hobbyn, då man kan träffa andra samlare, prata och se alla andras vackra modeller.

Inbjudan

Inbjudan till liveshow brukar finnas med i medlemstidningen ModellhästNytt och eventuellt här på hemsidan. I inbjudan står det var och när utställningen ska vara och vem som är arrangör. Ibland brukar också de olika klasserna skrivas ut. När du anmäler dig till showen skriver du ner information om dina modeller(det brukar stå i inbjudan vad arrangören vill veta om modellerna) och skickar detta till arrangören samtidigt som du betalar in din anmälningsavgift. Tänk på att det ofta finns ett sista anmälnings-/inbetalningsdatum eftersom arrangören måste få tid på sig att ordna med alla förberedelser.

Boende

Ofta tar utställningen en till två dagar i anspråk och om du inte bor i närheten får du prata med arrangören för att få hjälp med inkvartering. Det brukar ofta finnas lämpliga vandrarhem eller hotell i närheten och ibland kan man sova över hemma hos arrangören eller någon annan deltagare.

Utställningsdagen

När det blir dags för utställningen åker du dit med dina modeller väl inlindade i något skyddande, som bubbelplast, papper eller handdukar. Tänk på att komma i tid eller i annat fall meddela om du blir försenad. Det tar ett tag att packa upp alla modeller och att bekanta sig med lokalen och de andra utställarna.

Första utställningen?

Är du ny kan du få hjälp på plats, var inte rädd för att fråga arrangören eller andra vana utställare. Fråga ska du också göra innan du tar upp någon annans modell, många modeller är mycket värdefulla och dessutom ganska ömtåliga.

Spara
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *